Nordsjøstevnet 7. – 9. november

Nordsjøstevnet, som går av stabelen i Stavanger, er et stort internasjonalt stevne med ca 600 deltakere fra 10 nasjoner. Mange gode internasjonale svømmere er på plass og nivået er veldig bra. Dermed siser det seg selv at det er tøffe krav for å komme med. Fra Haugesund deltok Benjamin Alic, Sander Rødje, Eivind Bjelland, Håkon Møllerhaug Hansen, Vetle Vatnem, Bjørn Olaisen, Christina Vestre, Ingrid Leifsen, Fanny Zahl Thorsen, Therese Bjelland, Ingrid Marie Thorsen og Camilla Mangersnes Birkeland.

Selv om formen ikke skulle være på plass for de fleste før UM/jr-NM, så var det likevel forventninger til prestasjoner hos svømmerne.

Eivind Bjelland gjorde sine saker veldig bra. Vant klassen sin på 50 fri på 24.35, fikk 2. plass på 400 fri på like over persen sin. I superfinalen perset han og forbedret sin egen klubbrekord med tiden 3.56.16. På 100 butterfly kom han i mål like bak persen sin og tok 3. plass. Siste øvelsen, 200 fri, gikk imdilertid bedre. Her kom Eivind i mål på tiden 1.53.74 og slettet klubbrekorden fra 1987. Det holdt til en ny 3. plass.

Sander Rødje åpnet stevnet med en meget god 50 rygg på ny klubbrekord med tiden 27.31. 100 rygg gikk i forsøket på 58, men vant B-finalen på tiden 57.45. Favorittdistansen, 200 rygg, gikk imidlertid noe bedre. Her kom han inn på 2.02.90 og fikk 2. plass. I superfinalen gikk det enda raskere. Der kom han i på 3. plass med tiden 2.01.87. Glimrende svømt selv om det var like bak hans personlige rekord/kretsrekord.

Fanny Zahl Thorsen gjorde en meget god 50 bryst og kom inn på 7. plass, kun 1 lite sekund bak 2. plassen.

Det var mange fine prestasjoner blant svømmerne våre, som gjør oss optimistiske til UM/jr-NM.