UM/jr-NM 20. – 23. november i Bærum

Årets UM/jr-NM gikk av stabelen i Bærum hvor Haugesund Svømmeklubb var representert med 8 svømmere: Benjamin Alic, Eivind Bjelland, Christina Vestre, Fanny Zahl Thorsen, Therese Bjelland, Ingrid Leifsen, Camilla Mangersnes Birkeland og Ingrid Marie Thorsen. Haugesund svømmeklubb kom på 8. plass over de beste klubbene.

Det er vel ingen tvil om hvem som gjorde seg mest bemerket under årets UM/jr-NM; Eivind Bjelland perset på samtlige øvelser han stilte opp i, vant 6 gull og 2 sølv, satte 4 klubbrekorder og ble den mestvinnende under hele stevnet! 

Eivind

1. plass på:

  • 50 fri: 23.98
  • 100 fri: 52.42
  • 200 fri: 1.52.32 – ny klubbrekord
  • 400 fri: 3.54.41 – ny klubbrekord
  • 50 butterfly: 25.72
  • 100 butterfly: 57.28

2. plass på:

  • 800 fri: 8.11.90 – ny klubbrekord
  • 1500 fri: 15.46.42 – ny klubbrekord

Sjelden har svømmere dominert så mye som Eivind gjorde under årets UM/jr-NM og hans innsats og prestasjoner, kan bare beskrives som fantastiske! Se hva lokal avisen Haugesunds avis skrev om han etter hans prestasjoner: http://www.h-avis.no/sport/tidenes-beste-fra-bjelland-1.8662860

Det var også flere førstegangsreisende som  gjorde det svært bra, både Therese Bjelland og Fanny Zahl Thorsen gjorde gode løp på hhv rygg og bryst. Til tross for jentenes unge alder (konkurrerer med 2-3 år eldre svømmere), gjorde de det svært godt på stafettene. I tillegg til Fanny og Therese, gjorde Christina Vestre og Ingrid Leifsen meget gode etapper på stafettene. Det holdt ikke helt inn til finale denne gang, men klubben har store forventninger til de kommende årene.

stafett UM

Ingrid Marie gjorde gode løp på de korteste øvelsene og var tideler fra finale på 50 rygg og 50 fri. Gode løp gjorde også Camilla M. Birkeland og Benjamin Alic på hhv cr og butterfly.

Årets UM/jr-NM bekreftet noe vi i HSK har sett lenge; vi har en meget lys fremtid i HSK med mange veldig gode svømmere som kommer til å gjøre seg bemerket på de de forskjellige svømmeareanene kommende år!