Enorm pågang etter gratis svømmekurs: Har måttet si nei til hundre personer som ønsket å melde på barna sine

Instruktører: Ingvild Sirnes (t.v.) og Madelen Griffith.

Vi i Haugesund Svømmeklubb er stolte og glade når svømmerne våre presterer i NM og andre mesterskap.

Vi er vel så stolte og glade over å gi barn og ungdom på Haugalandet en fritidsaktivitet som de trives med – både sosialt og sportslig.

Og vi er ikke minst stolte og glade over å lære barn og ungdom noe så livsviktig som det er å kunne svømme. Akkurat det gjør vi i disse dager, med veldig god hjelp av støtten fra GjensidigeStiftelsen.

Skulle gjerne sagt ja til enda flere

I uke 28, 29 og 30 arrangerer nemlig Svømmeskolen til HSK gratis svømmekurs for barn i bassenget på Håvåsen skole. Det er gjort mulig av tilskuddet på 165.000 kroner som vi har fått av GjensidigeStiftelsen.

– Dette er det tredje året vi arrangerer gratiskurs med støtte fra GjensidigeStiftelsen, forteller leder av Svømmeskolen, Christin Buckland.

At gratiskurset er populært, er det liten tvil om. De 90 ledige plassene ble revet bort i løpet av 48 timer.

–Vi har aldri opplevd større trykk etter ledige plass enn foran årets kurs. Jeg har sikkert sagt nei til vel hundre personer som har ønsket å melde på barna sine, forklarer Buckland.

Den enorme pågangen forteller noe om behovet for svømmeopplæring. Kurset er for alle barn, men er spesielt rettet mot dem som er utrygge i vann.

– Vi skulle gjerne sagt ja til enda flere, men det kan vi dessverre ikke. Det er bassengkapasiteten som er flaskehalsen vår, sier Buckland og føyer til:

– Vanligvis er bassengene helt stengt i sommermånedene, men vi har heldigvis fått de kommende tre ukene her på Håvåsen til å holde kurset. Samtidig har vi klart å presse inn noen ekstra deltakere, så totalt er vi vel nå oppe i rundt 95 barn, sier hun.

Tre travle uker

Med snaue hundre barn å holde rede på, blir det tre intensive uker for instruktørene på Svømmeskolen. Det er Madelen Griffith og Ingvild Sirnes som har ansvaret for opplæringen.

– Ungene her er i alderen 5 til 12 år, forteller de.

Barna kurses 2,5 time hver dag fra mandag til fredag; en økt som også inkluderer saft- og fruktpause. For å få hele gjengen gjennom opplæringen på tre små uker, har Christin Buckland satt opp grupper både før og etter lunsj.

– Det er ganske intenst, men samtidig er dette en fin erfaring for instruktørene våre. Vi har 6-7 instruktører med. Noen av dem er helt nye, så vi bruker også kurset til å lære opp nye instruktører til Svømmeskolen, forklarer Buckland.

Nye kurs starter opp i august

Svømmeskolens «vanlig» opplæringskurs starter opp igjen i uke 34, altså når skolene er i gang igjen etter ferien.

– Det blir da holdt kurs på Håvåsen, i Sveio og på Tysværtunet. Tysværtunet har vært stengt de siste månedene på grunn av oppgraderingen av bassengområdet, så vi er veldig glade for at vi kan starte opp igjen der på sensommeren, sier Svømmeskolens leder.

Påmelding skjer på tryggivann.no

Leder Christin Buckland i Svømmeskolen og Oddvin Næsse i GjensidigeStiftelsen.